Hovězí Wellington
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí svíčková |
1.5 kg |
Listové těsto |
400 g |
Máslo čerstvé |
45 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paštika játrová |
175 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.
- Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.
- Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.
- K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky
- a podáváme s omáčkou.