Biftek s ústřicemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Citrony 1 ks
Hovězí kýta 700 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Ústřice uzené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel dobře smícháme v malé misce a až do podávání je necháme chladit.
  2. Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme česnekem a pokapeme je olejem.
  3. Rozpálíme olej a dáme na něj steaky. Krvavé smažíme 3-4 minuty z každé strany, středně propečené 4-5 minut a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. Hotové je přemístíme na vyhřáté talíře.
  4. Bifteky bohatě pokryjeme obložením z uzených ústřic a ihned je podáváme s řezy citronu.