Biftek s ústřicemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Hovězí kýta |
700 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Ústřice uzené |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel dobře smícháme v malé misce a až do podávání je necháme chladit.
- Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme česnekem a pokapeme je olejem.
- Rozpálíme olej a dáme na něj steaky. Krvavé smažíme 3-4 minuty z každé strany, středně propečené 4-5 minut a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. Hotové je přemístíme na vyhřáté talíře.
- Bifteky bohatě pokryjeme obložením z uzených ústřic a ihned je podáváme s řezy citronu.