Tyčky se sýrem a paprikou

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Sůl mořská 1 špetka
Sýr Čedar 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si z listového těsta dva pláty. Jeden plát rozložíme na lehce pomoučené pracovní ploše, posypeme ho rovnoměrně parmazánem, chilli kořením, paprikou a špetkou soli. Takto nachystané těsto zakryjeme druhým plátem, poprášíme moukou a válečkem spojíme k sobě. Z těsta nakrájíme dlouhé tyčinky, široké asi 1 cm, které přemístíme na plech, tyčinky potřeme vajíčkem a posypeme čedarem. Troubu předehřejeme na 190°C. Plech pokryjeme pečicím papírem a potřeme máslem. Pečeme v troubě 12 až 15 minut dozlatova. Vychladlé tyčinky lze skladovat v uzavřené dóze i několik týdnů.