Tyčky se sýrem a paprikou
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 špetka |
Sýr Čedar |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme si z listového těsta dva pláty. Jeden plát rozložíme na lehce pomoučené pracovní ploše, posypeme ho rovnoměrně parmazánem, chilli kořením, paprikou a špetkou soli. Takto nachystané těsto zakryjeme druhým plátem, poprášíme moukou a válečkem spojíme k sobě. Z těsta nakrájíme dlouhé tyčinky, široké asi 1 cm, které přemístíme na plech, tyčinky potřeme vajíčkem a posypeme čedarem. Troubu předehřejeme na 190°C. Plech pokryjeme pečicím papírem a potřeme máslem. Pečeme v troubě 12 až 15 minut dozlatova. Vychladlé tyčinky lze skladovat v uzavřené dóze i několik týdnů.