Žemle smažené s povidly
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Povidla švestková |
160 g |
Strouhanka |
160 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Budeme potřebovat žemle bez kmínu a soli. Žemle podélně rozkrojíme na dvě poloviny, každou polovinu zevnitř trochu namočíme v mléce, pomažeme povidly a znovu slepíme do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a celé žemle v této směsi na vteřinu namočíme a nakonec obalíme ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé žemle v něm osmažíme dozlatova. Žemle vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé podáváme.