Medový perník
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 hrst |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Koření perníkové |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Med včelí |
200 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
33.75 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
120 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme v míse všechny ingredience - citronovou kůru, cukr, hrozinky, kakao, perníkové koření, kypřící prášek do pečiva, med, mléko, mouky, olej, ovesné vločky a vejce.
- Vše promícháme.
- Hustší těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. Perník můžeme potřít marmeládou.