Japonské kořeněné nudle

Ingredience


Chilli omáčka 3 polévková lžíce
Cibule červená 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Mrkev kořen 175 g
Nudle čínské vaječné 500 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky.
  2. Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty.
  3. Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme.
  4. Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky.