Japonské kořeněné nudle
Ingredience
Chilli omáčka |
3 polévková lžíce |
Cibule červená |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Mrkev kořen |
175 g |
Nudle čínské vaječné |
500 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
350 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky.
- Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty.
- Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme.
- Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky.