Králík pečený na mandlích
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Králičí maso |
1 kg |
Mandle |
1 hrst |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka naporcujeme a maso vložíme do pekáče.
- Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, posypeme najemno nasekanými mandlemi, nasekanou petrželkou a strouhanou mrkví. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme olejem, přidáme nakrájené houby a pečeme asi 75minut.
- Hotového králíka podáváme s rýží nebo pečivem.