Svíčková s modrým sýrem
Ingredience
Hovězí svíčková |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
130 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme změklé máslo se strouhaným sýrem. Přidáme nasekané ořechy a pepř.
- Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme a umístíme je 7-10 cm pod horký gril. Chceme-li maso krvavé, grilujeme je z každé strany 3-4 minuty, středně propečené 4-5 minut z každé strany a dobře propečené 7-8 minut z každé strany.
- Dvě minuty před koncem grilování řezy potřeme máslem smíchaným se sýrem a grilujeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké, ozdobené nasekanou petrželovou natí.