Svíčková s modrým sýrem

Ingredience


Hovězí svíčková 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Ořechy vlašské 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 5 g
Sýr Niva (Rokfór) 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme změklé máslo se strouhaným sýrem. Přidáme nasekané ořechy a pepř.
  2. Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme a umístíme je 7-10 cm pod horký gril. Chceme-li maso krvavé, grilujeme je z každé strany 3-4 minuty, středně propečené 4-5 minut z každé strany a dobře propečené 7-8 minut z každé strany.
  3. Dvě minuty před koncem grilování řezy potřeme máslem smíchaným se sýrem a grilujeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké, ozdobené nasekanou petrželovou natí.