Hovězí burrito
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
10 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
380 g |
Kmín mletý |
3 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
15 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Smetana zakysaná 15% |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Tortilla |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme.
- Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit.
- Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem.