Hovězí burrito

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 10 g
Fazole červené sterilované 400 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 380 g
Kmín mletý 3 kávová lžička
Koriandr čerstvý 15 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Smetana zakysaná 15% 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Tortilla 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme.
  3. Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit.
  4. Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem.