Portorická rýže
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hrášek |
125 g |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Rýže dlouhozrnná |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a 8-10 minut lehce dohněda smažíme. Přidáme drcený česnek a smažíme ještě 2 minuty.
- Nalijeme rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přikryjeme těsnou poklicí a zvolna 15 minut podusíme.
- Sundáme z ohně a přikrytou ji necháme stát asi 10 minut, aby rýže ještě přijala zbylou tekutinu.
- Přimícháme ohřátý hrášek a posypeme koriandrem.