Portorická rýže

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Hrášek 125 g
Koriandr čerstvý 30 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Rýže dlouhozrnná 200 g
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a 8-10 minut lehce dohněda smažíme. Přidáme drcený česnek a smažíme ještě 2 minuty.
  2. Nalijeme rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přikryjeme těsnou poklicí a zvolna 15 minut podusíme.
  3. Sundáme z ohně a přikrytou ji necháme stát asi 10 minut, aby rýže ještě přijala zbylou tekutinu.
  4. Přimícháme ohřátý hrášek a posypeme koriandrem.