Fajitas se svíčkovou

Ingredience


Avokádo 1 ks
Hovězí svíčková 500 g
Koriandr čerstvý 25 g
Tortilla 8 ks
Zakysaná smetana 250 g
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 40 ml
Kmín celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 20 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Pomerančová šťáva 40 ml
Sůl 5 g
Tequila silver 2 polévková lžíce
Chilli paprička zelená 20 g
Cibulka jarní 250 g
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Limetková šťáva 20 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 450 g
Ředkvička 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
  2. Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
  3. Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
  4. Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
  5. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.