Fajitas se svíčkovou
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Hovězí svíčková |
500 g |
Koriandr čerstvý |
25 g |
Tortilla |
8 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pomerančová šťáva |
40 ml |
Sůl |
5 g |
Tequila silver |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička zelená |
20 g |
Cibulka jarní |
250 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
20 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g |
Ředkvička |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
- Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
- Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
- Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
- Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.