Šneci z kuřecího masa na jehle
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Směs koření na kuře |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 g |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom maso osolíme, posypeme kořením na kuře a poté na maso položíme plátky slaniny a šunky.
- Plátky masa zavineme do jedné velké rolky, kterou nakrájíme na proužky - šneky.
- Takto nakrájené maso napichujeme na jehly nebo špejle.
- V pánvi si rozehřejeme olej, na něm šneky osmahneme.
- Když je maso osmažené, šťávu zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali mouku. Vše ještě chvíli podusíme, poté ještě teplé maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou.