Šneci z kuřecího masa na jehle

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Kuřecí prsa 400 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej rostlinný 1 dl
Směs koření na kuře 1 kávová lžička
Sůl 2 g
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom maso osolíme, posypeme kořením na kuře a poté na maso položíme plátky slaniny a šunky.
  2. Plátky masa zavineme do jedné velké rolky, kterou nakrájíme na proužky - šneky.
  3. Takto nakrájené maso napichujeme na jehly nebo špejle.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm šneky osmahneme.
  5. Když je maso osmažené, šťávu zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali mouku. Vše ještě chvíli podusíme, poté ještě teplé maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou.