Rizotem plněné papriky

Ingredience


Cibule 1 ks
Italský salám 50 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mozzarella 200 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 4 ks
Rýže Arborio 350 g
Šafrán 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 50 g
Víno bílé 1.5 dl
Vývar zeleninový 8.5 dl
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.
  2. Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.
  3. Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.
  4. Podáváme horké.