Rizotem plněné papriky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Italský salám |
50 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
4 ks |
Rýže Arborio |
350 g |
Šafrán |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar zeleninový |
8.5 dl |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.
- Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.
- Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.
- Podáváme horké.