Zapečená štika v křenové omáčce
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Štika obecná |
1200 g |
Sůl |
8 g |
Cukr krupice |
5 g |
Křen |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
3 dl |
Sůl |
7 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.
- Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.
- Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.