Zapečená štika v křenové omáčce

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Štika obecná 1200 g
Sůl 8 g
Cukr krupice 5 g
Křen 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Smetana 12% (konzumní) 3 dl
Sůl 7 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.
  2. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.
  3. Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.