Hruškový salát s vanilkovým krémem
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr krupice |
60 g |
Hrušky |
500 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Pudinkový prášek - vanilkový |
20 g |
Tresť vanilková |
2 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.