Hruškový salát s vanilkovým krémem

Hruškový salát s vanilkovým krémem - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Cukr krupice 60 g
Hrušky 500 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Pudinkový prášek - vanilkový 20 g
Tresť vanilková 2 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.