Plněné pečené brambory
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Kančí kýta |
200 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
80 g |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.
- Kančí kýtu, očištěné žampiony a pórek nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do rozpáleného oleje, osolíme, opepříme a osmažíme. Poté přilijeme smetanu a dobře promícháme.
- Brambory plníme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě, až sýr zezlátne.