Plněné pečené brambory

Plněné pečené brambory - obrázek

Ingredience


Brambory 4 ks
Kančí kýta 200 g
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 80 g
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.
  2. Kančí kýtu, očištěné žampiony a pórek nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do rozpáleného oleje, osolíme, opepříme a osmažíme. Poté přilijeme smetanu a dobře promícháme.
  3. Brambory plníme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě, až sýr zezlátne.