Tofu s houbami

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Fazolová omáčka žlutá 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 60 g
Kukuřice 125 g
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Shiitake houby 425 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 225 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okurku rozkrojíme podélně a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na kostky a dáme osolenou do cedníku, necháme 10 minut okapat, sůl opláchneme studenou vodou a osušíme.
  2. Tofu nakrájíme na kostky.
  3. Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahneme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, houby a zázvor a minutu smažíme.
  4. Přimícháme žlutou fazolovou omáčku, okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Smažíme cca minut, aby se zelenina obalila v omáčce.
  5. Ihned podáváme.