Tofu s houbami
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazolová omáčka žlutá |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
60 g |
Kukuřice |
125 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Shiitake houby |
425 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
225 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okurku rozkrojíme podélně a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na kostky a dáme osolenou do cedníku, necháme 10 minut okapat, sůl opláchneme studenou vodou a osušíme.
- Tofu nakrájíme na kostky.
- Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahneme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, houby a zázvor a minutu smažíme.
- Přimícháme žlutou fazolovou omáčku, okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Smažíme cca minut, aby se zelenina obalila v omáčce.
- Ihned podáváme.