Zvěřinový salát s ovocem
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
100 g |
Jablka |
1 ks |
Kančí kýta |
500 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
70 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
- Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Pomeranč rozebereme na dílky a pokrájíme, šunku nakrájíme na nudličky, červenou řepu necháme okapat a překrájíme ji.
- V míse smícháme maso, ovoce, šunku, řepu, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce uležet.
- Podáváme na listech salátu a zdobíme olivami.