Zvěřinový salát s ovocem

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 100 g
Jablka 1 ks
Kančí kýta 500 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Olivy černé 70 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
  2. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Pomeranč rozebereme na dílky a pokrájíme, šunku nakrájíme na nudličky, červenou řepu necháme okapat a překrájíme ji.
  3. V míse smícháme maso, ovoce, šunku, řepu, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce uležet.
  4. Podáváme na listech salátu a zdobíme olivami.