Vařený chřest s hořčicovým přelivem

Ingredience


Chřest bílý 2 kg
Cukr krupice 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Estragon 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 200 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pepř bílý celý 5 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem:
  2. Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo.