Vařený chřest s hořčicovým přelivem
Ingredience
Chřest bílý |
2 kg |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
200 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem:
- Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo.