Skořicové hvězdičky s mandlemi
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krystal |
10 g |
Cukr moučkový |
140 g |
Hřebíček |
1 ks |
Mandle |
140 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Skořice mletá |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
- Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.