Skořicové hvězdičky s mandlemi

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krystal 10 g
Cukr moučkový 140 g
Hřebíček 1 ks
Mandle 140 g
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 140 g
Skořice mletá 5 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 dl
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
  2. Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.