Hovězí závitky se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hovězí kýta |
800 g |
Hovězí vývar základní |
450 ml |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
250 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky.
- Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
- Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme.
- Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky.