Táborové hovězí maso
Ingredience
Brambory |
750 g |
Bujón hovězí |
15 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí ve vlastní šťávě |
350 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme.
- Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme vodu, kostku bujónu, dochutíme pepřem a solí, 10-15 minut zvolna podusíme, až brambory změknou.
- Opatrně vmícháme hovězí maso nakrájené na menší kousky a prohřejeme je. Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou.