Polévka z divokého holuba s krupičkou
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Holub |
1.5 kg |
Houby sušené |
50 g |
Krupička dětská |
4.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.7 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.
- V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.
- Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.
- Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.