Polévka z divokého holuba s krupičkou

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Holub 1.5 kg
Houby sušené 50 g
Krupička dětská 4.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.7 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.
  2. V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.
  3. Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.
  4. Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.