Citronový dort čokoládový

Ingredience


Citronová kůra 30 g
Cukr moučkový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 500 g
Mouka pšeničná hrubá 25 g
Poleva čokoládová 200 ml
Sádlo škvařené 20 g
Šlehačka Pařížská 120 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme mouku s cukrem a kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, žloutky, vejce, zalijeme vlažným mlékem, přisypeme strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme pár minut odležet, mezitím vymažeme formu na dorty sádlem, vysypeme hrubou moukou a těsto do formy vložíme, povrch uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 5 minut, potom zmírníme žár na střední teplotu a pečeme ještě 40 minut.
  2. Hotový dort vyklopíme, celý zalijeme horkou čokoládovou polevou, uhladíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na trojúhelníky a zdobíme pařížskou šlehačkou.