Masové kuličky s žampiony
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
250 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
180 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vepřové maso mleté |
125 g |
Víno jablečné |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.
- V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.
- Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.