Masové kuličky s žampiony

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 250 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Hovězí maso mleté 250 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 180 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vepřové maso mleté 125 g
Víno jablečné 300 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.
  3. Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.