Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku
Ingredience
Bujón zeleninový |
2 ks |
Chřest bílý |
400 g |
Chřest zelený |
300 g |
Filety z lososa atlantického |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Nudle široké |
200 g |
Omáčka na těstoviny sýrová parmezánská |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelený a bílý chřest oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Nudle uvaříme podle návodu na obale.
- Sýr nastrouháme. V litru vroucí, osolené vody rozdrobíme 2 kostky zeleninového bujónu, do této vody dáme vařit chřest bílý a po 5 minutách chřest zelený. Poté rozmícháme ve vodě s chřestem Niva omáčku a opepříme. Potom vsypeme do vývaru na nudličky nakrájené filety lososa.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Nízkou zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji postupně vrstvami zeleninové omáčky a vrstvami vařených nudlí, přičemž první vrstva bude zeleninová omáčka s lososem a poslední vstva bude strouhaný Parmezán. Pokrm pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Podáváme teplé.