Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku

Ingredience


Bujón zeleninový 2 ks
Chřest bílý 400 g
Chřest zelený 300 g
Filety z lososa atlantického 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Nudle široké 200 g
Omáčka na těstoviny sýrová parmezánská 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelený a bílý chřest oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Nudle uvaříme podle návodu na obale.
  2. Sýr nastrouháme. V litru vroucí, osolené vody rozdrobíme 2 kostky zeleninového bujónu, do této vody dáme vařit chřest bílý a po 5 minutách chřest zelený. Poté rozmícháme ve vodě s chřestem Niva omáčku a opepříme. Potom vsypeme do vývaru na nudličky nakrájené filety lososa.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Nízkou zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji postupně vrstvami zeleninové omáčky a vrstvami vařených nudlí, přičemž první vrstva bude zeleninová omáčka s lososem a poslední vstva bude strouhaný Parmezán. Pokrm pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Podáváme teplé.