Portugalský salát ze zelených paprik
Ingredience
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1000 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
- Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
- Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
- Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.