Portugalský salát ze zelených paprik

Ingredience


Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika zelená 1000 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
  3. Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
  4. Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.