Polévka z kančího masa s fazolemi

Ingredience


Fazole bílé 300 g
Voda pitná 600 ml
Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 1 ks
Jalovec 0.25 kávová lžička
Kančí plec 400 g
Klobása Dunajská 2 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam uzený 45% 120 g
Voda pitná 1.2 l
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.
  2. Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
  3. V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.
  4. Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.