Polévka z kančího masa s fazolemi
Ingredience
Fazole bílé |
300 g |
Voda pitná |
600 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
0.25 kávová lžička |
Kančí plec |
400 g |
Klobása Dunajská |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
120 g |
Voda pitná |
1.2 l |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.
- Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
- V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.
- Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.