Pórkový koláč s klobásou

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása vepřová 500 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo.
  2. Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky.
  3. Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky.
  4. Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem.
  5. Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů.