Pórkový koláč s klobásou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása vepřová |
500 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo.
- Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky.
- Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky.
- Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem.
- Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů.