Grilovaná kuřecí prsa s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
150 g |
Chřest zelený |
150 g |
Citronová šťáva |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Omáčka k masu curry |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Rajčata |
170 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji.
- Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou.