Grilovaná kuřecí prsa s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 150 g
Chřest zelený 150 g
Citronová šťáva 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 1 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet ze šampaňského - Balsamic 2 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Omáčka k masu curry 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Rajčata 170 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji.
  2. Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou.