Hrášek se strouháním
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Houby čerstvé |
60 g |
Hrášek |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrášek zalijeme osolenou vodou, povaříme, scedíme a vývar ponecháme stranou.
- V kastrole rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm usekanou cibuli a přidáme osušené strouhání. Zalijeme odvarem z hrášku, přisolíme a pod pokličkou dusíme.
- Na zbylém másle podusíme osolené houby.
- Vše smícháme s hráškem, dáme do zapékací mísy a pokropíme mlékem. Pokrm zapečeme.