Cibulový koláč s hermelínem
Ingredience
Cibule |
6 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
450 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.
- Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.
- Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.
- Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.
- Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.