Cibulový koláč s hermelínem

Cibulový koláč s hermelínem - obrázek

Ingredience


Cibule 6 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Majoránka 1 špetka
Mléko plnotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 300 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 200 g
Sůl 2 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 200 g
Vejce slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.
  2. Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.
  3. Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.
  4. Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.
  5. Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.