Pórkový koláč se slaninou

Ingredience


Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 700 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Těsto na pizzu 1 balení
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na pizu si připravíme dle návodu na obalu a vložíme ho do formy na koláč. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Slaninu nasekáme na kousky a dáme s pórkem na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud není slanina do zlatova propečená.
  2. Vedle si smícháme vejce, smetanu a nastrouhaný sýr. Do směsi přidáme špetku pepře, soli a majoránky.
  3. Nyní na těsto ve formě rozložíme slaninu s pórkem a vše zalijeme krásně vypadající smetanovou směsí.
  4. Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct na 200 stupňů cca 35 minut.