Pórkový koláč se slaninou
Ingredience
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
700 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Těsto na pizzu |
1 balení |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto na pizu si připravíme dle návodu na obalu a vložíme ho do formy na koláč. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Slaninu nasekáme na kousky a dáme s pórkem na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud není slanina do zlatova propečená.
- Vedle si smícháme vejce, smetanu a nastrouhaný sýr. Do směsi přidáme špetku pepře, soli a majoránky.
- Nyní na těsto ve formě rozložíme slaninu s pórkem a vše zalijeme krásně vypadající smetanovou směsí.
- Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct na 200 stupňů cca 35 minut.