Jablečná huspenina
Ingredience
Citronová šťáva |
50 ml |
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
400 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Solamyl - bramborový škrob |
60 g |
Voda pitná |
0.6 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 l vody a necháme pozvolna rozvařit na kaši. Ve studené vodě rozpustíme bramborový škrob a vlijeme do jablečné kaše, za stálého míchání povaříme. Osladíme, vmícháme citronovou šťávu a ještě horké nalijeme do misek, kde necháme vychladnout a ztuhnout.
- Podáváme ozdobené plátkem jablka a nasekanými ořechy.