Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci
Ingredience
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Brambory |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
3 ks |
Fenykl čerstvý |
1 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
400 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
400 g |
Rajčatová šťáva |
1 dl |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.
- Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.
- Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.
- V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.
- Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.