Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci

Ingredience


Bazalka 0.5 polévková lžíce
Brambory 600 g
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 3 ks
Fenykl čerstvý 1 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Hlíva ústřičná 400 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Rajčata 400 g
Rajčatová šťáva 1 dl
Sůl 2.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.
  2. Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.
  3. Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.
  4. V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.
  5. Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.