Kančí kýta pečená v zelí

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 0.5 polévková lžíce
Kančí kýta 800 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno červené 250 ml
Voda pitná 300 ml
Zelí hlávkové červené 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
  2. Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
  3. Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
  4. Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.