Kančí kýta pečená v zelí
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
0.5 polévková lžíce |
Kančí kýta |
800 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
300 ml |
Zelí hlávkové červené |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
- Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
- Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
- Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.