Vánočka se sádlem
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Hrozinky |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mandle |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Velmi měkké sádlo trochu vyšleháme, přisypeme mouku, drcené mandle, hrozinky, kypřicí prášek, moučkový cukr, špetku soli, přidáme dvě vejce a zalijeme vlažným mlékem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na sedm dílů a z těch vyválíme delší válečky. Z válečků upleteme vánočku, položíme ji na plech pomazaný 20 gramy sádla a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.
- Vánočku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.