Hamburger s modrým sýrem
Ingredience
Ciabatta |
200 g |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Salát hlávkový |
100 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
125 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mleté maso, nasekané šalotky, osolíme, opepříme a zamícháme. Směs rozdělíme na 8 kuliček, vytvarujeme z nich tenčí placičky.
- Na čtyři placičky dáme plátky sýra, na ně dáme prázdné placičky a okraje dobře stiskneme, aby náplň uzavřely.
- Hamburgery usmažíme středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou stejnoměrně opečené a uvnitř dobře propečené.
- Servírujeme je na italském chlebu ciabatta se zeleným salátem.