Pálivý masový závin

Ingredience


Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Listové těsto 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme feferonky napůl a zbavíme je semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky i s cibulí vmícháme do mletého masa a přidáme sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
  2. Připravíme si listové těsto podle návodu na obalu. Pořádně jej rozválíme na pracovní desce a posypeme strouhankou. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, které pak zabalíme.
  3. Závin přeneseme na plech, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme 45 minut na 200 stupňů.