Pálivý masový závin
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Listové těsto |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme feferonky napůl a zbavíme je semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky i s cibulí vmícháme do mletého masa a přidáme sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
- Připravíme si listové těsto podle návodu na obalu. Pořádně jej rozválíme na pracovní desce a posypeme strouhankou. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, které pak zabalíme.
- Závin přeneseme na plech, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme 45 minut na 200 stupňů.