Zeleninový koláč s kapustou

Ingredience


Brokolice 500 g
Droždí 10 g
Kapusta růžičková 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mrkev kořen 300 g
Slanina vepřová 200 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme růžičkovou kapustu a nakrájíme spolu s brokolicí a mrkví na drobné kousky. Přivedeme k varu jeden litr vody a vsypeme do ní zeleninu. Uvaříme doměkka a scedíme.
  2. Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, droždí a mléko. Vše pořádně promícháme a vložíme do formy na koláč.
  3. Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme na koláč a na slaninu rozložíme zeleninovou směs.
  4. Ušleháme vejce, smícháme se smetanou a přelijeme směsí celý koláč.
  5. Zeleninový dort přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 50 minut.