Zeleninový koláč s kapustou
Ingredience
Brokolice |
500 g |
Droždí |
10 g |
Kapusta růžičková |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očistíme růžičkovou kapustu a nakrájíme spolu s brokolicí a mrkví na drobné kousky. Přivedeme k varu jeden litr vody a vsypeme do ní zeleninu. Uvaříme doměkka a scedíme.
- Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, droždí a mléko. Vše pořádně promícháme a vložíme do formy na koláč.
- Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme na koláč a na slaninu rozložíme zeleninovou směs.
- Ušleháme vejce, smícháme se smetanou a přelijeme směsí celý koláč.
- Zeleninový dort přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 50 minut.