Perský hamburger
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb Pita |
4 krajíc |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Jogurt bílý |
5 polévková lžíce |
Kari koření |
5 g |
Kmín římský |
5 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Kurkuma |
3 g |
Máta |
10 g |
Okurka salátová |
100 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Protlak rajčatový |
10 g |
Skořice mletá |
3 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček.
- 3-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky.