Perský hamburger

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb Pita 4 krajíc
Jehněčí maso mleté 500 g
Jogurt bílý 5 polévková lžíce
Kari koření 5 g
Kmín římský 5 g
Koriandr čerstvý 10 g
Kurkuma 3 g
Máta 10 g
Okurka salátová 100 g
Paprika mletá sladká 5 g
Protlak rajčatový 10 g
Skořice mletá 3 g
Strouhanka 60 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček.
  2. 3-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky.