Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Ingredience


Cibule 1 ks
Hroznové víno 3 hrst
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 40 g
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Rýže loupaná 350 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájenou cibuli opečeme na másle, osolíme, opepříme, přidáme rýži, čerstvý nasekaný rozmarýn a mícháme jednu minutu.
  2. Přilijeme vývar a 250 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 20-25 minut, rýže musí nasát všechnu tekutinu a změknout.
  3. Vmícháme přepůlené kuličky vína, bez jader, nasekanou petrželku, sůl a pepř.