Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hroznové víno |
3 hrst |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
40 g |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Rýže loupaná |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
450 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pokrájenou cibuli opečeme na másle, osolíme, opepříme, přidáme rýži, čerstvý nasekaný rozmarýn a mícháme jednu minutu.
- Přilijeme vývar a 250 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 20-25 minut, rýže musí nasát všechnu tekutinu a změknout.
- Vmícháme přepůlené kuličky vína, bez jader, nasekanou petrželku, sůl a pepř.