Bramborový koláč s mletým hovězím masem
Ingredience
Celer řapíkatý |
50 g |
Cibule |
150 g |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Brambory |
750 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
125 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.
- Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.
- Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.
- Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.
- Ihned podáváme.