Bramborový koláč s mletým hovězím masem

Bramborový koláč s mletým hovězím masem - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 50 g
Cibule 150 g
Hovězí maso mleté 750 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Mouka pšeničná hladká 2 kávová lžička
Mrkev kořen 120 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Brambory 750 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 125 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.
  2. Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.
  3. Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.
  4. Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.
  5. Ihned podáváme.