Roláda z bramborového těsta vařená
Ingredience
Brambory vařené |
700 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Povidla švestková |
400 g |
Pšeničná krupice |
150 g |
Skořice mletá |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát.
- Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu.
- Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme.
- Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou.