Roláda z bramborového těsta vařená

Ingredience


Brambory vařené 700 g
Citronová šťáva 10 ml
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Povidla švestková 400 g
Pšeničná krupice 150 g
Skořice mletá 5 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát.
  2. Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu.
  3. Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme.
  4. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou.