Řízek v parmské šunce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
60 g |
Telecí kýta |
400 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm.
- Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky
- z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé.
- Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na
- 2 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme.