Řízek v parmské šunce

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Šunka parmská 60 g
Telecí kýta 400 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm.
  2. Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky
  3. z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
  4. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé.
  5. Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na
  6. 2 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme.