Špenátové torteletts
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana zakysaná 15% |
150 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse smícháme všechny ingredience na těsto. Mouku, cukr, špetku soli, na plátky nakrájené máslo a vejce. Vše promícháme v těsto, které se bude velmi drobit. Mísu pak dáme do ledničky.
- Vymažeme formičky na torteletts. Listový špenát opláchneme a osušíme. Nakysanou smetanu smícháme s vejci a mlékem, přidáme sůl a pepř (nemusíme kořením šetřit).
- Vyndáme těsto z chladničky a rozválíme ho. Vyplníme formičky těstem a přidáme na něj osušený špenát. Vše zalijeme smetanovým krémem.
- Pečeme v troubě cca 30 minut při 180 stupních Celsia. Můžeme podávat vlažné či studené.