Telecí na olivách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 60 g
Paprika červená 180 g
Paprika zelená 180 g
Paprika žlutá 180 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 5 g
Telecí plec 1.5 kg
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.
  2. Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.
  3. Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.
  4. Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.
  5. Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.