Telecí na olivách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
60 g |
Paprika červená |
180 g |
Paprika zelená |
180 g |
Paprika žlutá |
180 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Telecí plec |
1.5 kg |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.
- Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.
- Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.
- Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.
- Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.