Plněné masové rohlíčky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
40 g |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
225 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
80 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 100 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme cukr a uložíme na teplé místo cca na deset minut. Do připravené mísy pak vsypeme mouku, špetku soli, kvásek, nakrájené máslo a vejce. Vše bedlivě zamícháme, aby vzniklo těsto. Pak dáme opět na teplé místo alespoň na 30 minut.
- Špenát očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a opečeme na něm mleté maso. Přidáme cibuli, nadrcený česnek a špenát a vše pět minut necháme opékat na pánvi. Pozor, aby se nám špenát nepřichytil. Do směsi při míchání přidáme špetku soli a pepře.
- Těsto po vykynutí rozválíme na velký plát, který rozdělíme asi na 15 kusů, které budou v trojúhelníkovém tvaru. Na trojúhelník pak umístíme masovou směs a zabalíme ji. Vše dáme na plech a necháme 25 minut v troubě.