Plněné masové rohlíčky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Droždí 40 g
Hovězí maso mleté 250 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 225 g
Sůl 1 špetka
Tuk 80 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme cukr a uložíme na teplé místo cca na deset minut. Do připravené mísy pak vsypeme mouku, špetku soli, kvásek, nakrájené máslo a vejce. Vše bedlivě zamícháme, aby vzniklo těsto. Pak dáme opět na teplé místo alespoň na 30 minut.
  2. Špenát očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a opečeme na něm mleté maso. Přidáme cibuli, nadrcený česnek a špenát a vše pět minut necháme opékat na pánvi. Pozor, aby se nám špenát nepřichytil. Do směsi při míchání přidáme špetku soli a pepře.
  3. Těsto po vykynutí rozválíme na velký plát, který rozdělíme asi na 15 kusů, které budou v trojúhelníkovém tvaru. Na trojúhelník pak umístíme masovou směs a zabalíme ji. Vše dáme na plech a necháme 25 minut v troubě.