Jehněčí kýta po řecku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Jehněčí kýta 2 kg
Pepř černý mletý 3 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Šťáva citrónová 20 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.
  2. Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.
  3. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.
  4. Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.