Jehněčí kýta po řecku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí kýta |
2 kg |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Šťáva citrónová |
20 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 230 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.
- Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.
- Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.
- Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.