Větrníčky s avokádem
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Vodu s máslem přivedeme k varu a vsypeme do mísy s moukou. Směs pořádně promícháme. Vmícháme jedno vejce a dáme vychladit. Postupně vmícháme všechna vejce.
- Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto vytvarujeme cukrářským pytlíkem s trubičkou, popřípadě můžeme dělat kuličky z kávových lžiček. Plech vymažeme olejem a dáme na 25 minut do trouby. Pak kuličky rozpůlíme na půlku.
- Rozmačkáme avokádo s citronem a smícháme s lučinou. Přidáme do krému špetku soli a rozdělíme doprostřed rozřízlého větrníčku.