Větrníčky s avokádem

Ingredience


Avokádo 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu s máslem přivedeme k varu a vsypeme do mísy s moukou. Směs pořádně promícháme. Vmícháme jedno vejce a dáme vychladit. Postupně vmícháme všechna vejce.
  2. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto vytvarujeme cukrářským pytlíkem s trubičkou, popřípadě můžeme dělat kuličky z kávových lžiček. Plech vymažeme olejem a dáme na 25 minut do trouby. Pak kuličky rozpůlíme na půlku.
  3. Rozmačkáme avokádo s citronem a smícháme s lučinou. Přidáme do krému špetku soli a rozdělíme doprostřed rozřízlého větrníčku.